Forside > Nyheder > 2015 > Temadag: Medborgerskab til voksne med udviklingshæmning
29/10 2015

Temadag: Medborgerskab til voksne med udviklingshæmning

Hvorfor skal udviklingshæmmede undervises i medborgerskab - og hvordan gør man i praksis? Få svar, når Socialstyrelsen afholder en gratis temadag om kurser i medborgerskab for borgere med udviklingshæmning.

Hvorfor skal voksne med udviklingshæmning på kursus i medborgerskab? Hvad går et kursus i medborgerskab ud på? Og hvordan gør man i praksis?

Det er nogle af de spørgsmål, der besvares på Socialstyrelsens gratis temadag om kursus i medborgerskab. Temadagen afholdes fire forskellige steder i landet i november og december og er målrettet personale og ledere af kommunale tilbud (serviceloven § 103 og 104) og andre med interesse for undervisning i medborgerskab.

Temadagen afholdes med afsæt i det nyudviklede kursusmateriale: "Kursus i medborgerskab til voksne med udviklingshæmning". Du 
får konkret inspiration til, hvordan kurset tilrettelægges og afholdes, når en kommune, som har afprøvet kursusmaterialet fortæller om deres erfaringer. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og få gode råd om tilrettelæggelse og undervisning.

Medborgerskab og medbestemmelse

Formålet med kurset er, at voksne med udviklingshæmning i højere grad kender deres rettigheder og udøver dem, kan tage beslutninger om eget liv og være medbestemmende i de nære fællesskaber og i samfundet generelt.

Materialet er en videreudvikling af "Undervisningspakke i medborgerskab", som specifikt rettede sig mod unge på STU.  Den nye version af materialet har en bredere målgruppe, som bl.a. omfatter voksne med udviklingshæmning på værksteder, aktivitetscentre m.v., og som også kan have større funktionsnedsættelser.

Praktisk information om temadag om medborgerskab

Temadagen afholdes første gang i Odense 25. november og gentages herefter i Aalborg 30. november, i Vejle 1. december og i København 3. december, alle dage kl. 12- 16. 

Der er tilmeldingsfrist den 11. november 2015. Det er gratis at deltage.

Tilmelding og mere information temadag Odense 25. november
Tilmelding og mere information temadag Aalborg 30. november
Tilmelding og mere information temadag Vejle 1. december
Tilmelding og mere information temadag København 3. december
Sidst opdateret 29/10 2015