Forside > Nyheder > 2015 > Målrettet indsats til unge i kriminalitet
25/08 2015

Målrettet indsats til unge i kriminalitet

Systemet YLS/CMI kan bruges til at måle udviklingen hos børn og unge i kriminalitet. Socialstyrelsen stiller systemet til rådighed og tilbyder gratis brugerkurser for kommuner, anbringelsessteder og ambulante foranstaltninger.

Arbejder I med kriminelle eller kriminalitetstruede børn og unge? Så har I måske interesse i dokumentationssystemet YLS/CMI.

Socialstyrelsen stiller systemet til rådighed for kommuner, anbringelsessteder og ambulante foranstaltninger, der arbejder med denne målgruppe, og tilbyder gratis brugerkurser.

Dokumentationssystemet kan vise: 

  • den samlede problemtyngde
  • problemtyngden på de centrale risikofaktorer
  • udviklingen i problemtyngden.

Systemet kan styre tilrettelæggelsen af indsatsens mål, intensivitet og omfang og kan både bruges til at følge den enkelte unge samt til at sammenholde udviklingen for flere unge. Man kan også bruge det til at få et samlet udviklingsforløb for alle unge i en gruppe og til at sammenligne på tværs af fx anbringelsessteder.

Dokumentationssystemet er bygget op om det validerede redskab Youth Level of Service/Case Management Inventory (YLS / CMI).

Redskabet identificerer og måler de unges problembelastning på de væsentligste risikofaktorer og måler risikoen for tilbagefald til ny kriminalitet.

Brugerkurserne er gratis og afholdes 21. - 22. oktober og 25 .- 26. november 2015. Der skal søges om optagelse. 

Yderligere information om brugerkurserne YLS/CMI
Generel præsentation af redskabet YLS/CMI
 

Sidst opdateret 25/08 2015