Forside > Nyheder > 2015 > Kursus: Hjælp til borgere med kognitive handicap, udsat for seksuelle overgreb
29/10 2015

Kursus: Hjælp til borgere med kognitive handicap, udsat for seksuelle overgreb

Mennesker, der har kognitive funktionsnedsættelser, er mere udsat for seksuelle overgreb end andre. Socialstyrelsen og Dansk Psykologforening tilbyder kursus i behandlingsmetoder, der er tilpasset målgruppen.

Mennesker med kognitive funktionsnedsættelser er i større risiko for at blive udsat for seksuelle overgreb end den øvrige befolkning. Socialstyrelsen og Dansk Psykologforening tilbyder et kursus i psykoterapeutisk behandling til målgruppen. 

Som alle andre har mennesker med udviklingshæmning eller andre kognitive funktionsnedsættelser både behov for og ret til hjælp og behandling, hvis de har været udsat for et seksuelt overgreb.

Psykoterapeutisk guide

Følgevirkningerne er sammenlignelige med følgevirkningerne hos ofre for seksuelle overgreb i den øvrige befolkning. Men mennesker med kognitive funktionsnedsættelser har behov for en behandling, som er tilpasset og målrettet deres særlige behov. 

Med det perspektiv har Socialstyrelsen før udviklet en psykoterapeutisk guide (2014) med eksempler på behandlingsmetoder, der er målrettet denne særlige målgruppe. Kurset tager afsæt i guiden og vil styrke deltagernes kompetencer til at arbejde med denne særlige målgruppe af klienter.

Kurser i København og Aarhus

Kurset tilbydes i to varianter - et tredages kursus til psykologer og et halvanden dags-kursus, der er målrettet pædagoger. Begge varianter tilbydes i både København og i Aarhus og afholdes i løbet af efteråret og vinteren. 

Tilmelding til alle fire kurser sker på Dansk Psykologforenings website, hvor der også informeres nærmere om bl.a. indhold, tidspunkt og pris.

Kursus i København for psykologer
Kursus i Aarhus for psykologer 

Kursus i København for pædagoger
Kursus i Aarhus for pædagoger

Socialstyrelsens guide om behandling af mennesker med kognitive funktionsnedsættelser, som har været udsat for overgreb

Sidst opdateret 29/10 2015