Forside > Nyheder > 2015 > Konference: Nye velfærdsscenarier – forskning og praksis i dialog
20/11 2015

Konference: Nye velfærdsscenarier – forskning og praksis i dialog

Der er opbrud i den klassiske arbejdsdeling mellem den private, offentlige og civile sektor. Kom til konference 25. januar og vær med til at diskutere nye velfærdsscenarier ud fra begreber som partnerskaber, samskabelse og samproduktion.

"Nye velfærdsscenarier" er overskriften på denne konference, der sætter fokus på partnerskaber og andre nye samarbejdsformer mellem borgere og professionelle. Konferencen afholdes mandag 25. januar kl. 9.30-16 og er arrangeret af Socialstyrelsen, RUC, KORA og projektet "Broen til bedre sundhed".

Samskabelse og samproduktion

Vi ser i disse år et opbrud i den klassiske arbejdsdeling mellem den private, offentlige og civile sektor. Der er fokus på anderledes partnerskaber, og mange er inspireret af begreber om samskabelse og samproduktion.

I disse nye samarbejder sættes borgeren langt mere i centrum. Der skabes nye platforme, hvor borgere og professionelle arbejder mere ligeværdigt sammen om at skabe, udvikle og evaluere ydelser og fælles initiativer. Samtidig inddrages civilsamfundet på måder, der bygger bro til almene fællesskaber og udfordrer grænsen mellem givere og modtagere.

Konferencens indhold

Konferencen byder på oplæg fra nationale og internationale forskere, og i 5 parallelle workshops mødes praktikere og forskere for at udvide den fælles forståelse af samskabelsens veje og vildveje, udfordringer og dilemmaer.

Blandt de mange spørgsmål og temaer, vi kommer ind på i dagens løb, er bl.a.:

  • Hvordan samarbejder man konkret med aktører, som ofte har et andet afsæt og en anden agenda end én selv?
  • Hvordan skaber man forbindelse til de ikke-organiserede kræfter i civilsamfundet og indgår samarbejde med dem (uden at sluge dem)?
  • Hvad skaber man imens man samskaber – ud over de resultater som er målet for samarbejdet?
  • Hvad skal der til, for at samskabelse og partnerskaber fører til deltagelse og medborgerskab?

Praktiske oplysninger

Det koster 950 kr. at deltage. Konferencen afholdes på RUC.

Tilmeldingen til konferencen foregår via RUCs  hjemmeside, hvor du også finder yderligere oplysninger og program.
 


Sidst opdateret 03/12 2015