Forside > Nyheder > 2015 > Konference: ADHD og forældreindsatser
05/11 2015

Konference: ADHD og forældreindsatser

Hvordan kan man hjælpe familier, hvor et barn eller en ung har ADHD? Deltag i Socialstyrelsens konference 15. december om indsatser med fokus på forældretræning. Få indblik i danske erfaringer og mød den engelske ekspert David Daley.

Gennem de senere år er der kommet et øget fokus på indsatser, der hjælper børn og unge med ADHD ved at hjælpe forældrene, så de får bedre muligheder for at håndtere de problemer, der kan opstå.

Det er baggrunden for konferencen "ADHD og forældreindsatser", der afholdes 15. december på Hotel Nyborg Strand. Konferencen er arrrangeret af Socialstyrelsen i samarbejde med ADHD-foreningen og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Risskov. 

Fem forældretræningsindsatser

Dagens hovedtaler er David Daley, der er professor i psykologi fra University of Nottingham i England og særligt har beskæftiget sig med forældretræning til familier med ADHD. Han vil bl.a. fortælle, hvad forældreindsatser kan - og ikke kan - bidrage med, når det drejer sig om familier, hvor et barn eller en ung har ADHD.

Konferencen giver indblik i fem konkrete, dokumenterede forældreindsatser, som kan bruges til målgruppen. Det er De Utrolige År, Parent Management Training-Oregon (PMTO), Multisystemisk Terapi (MST), Kærlighed i Kaos og New Forrest Parenting Program (NFPP). En gruppe fagfolk, som arbejder i praksis med forældreindsatserne, præsenterer indsatserne i korte oplæg, og to familier, som selv har modtaget en indsats, fortæller om deres erfaringer.

De forskellige forældreindsatser er forankret i hhv. kommunalt regi, psykiatrien og civilsamfundet. Aarhus kommune, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Risskov  og ADHD-foreningen vil fremlægge deres erfaringer, inden Socialstyrelsen runder af med et oplæg om, hvad det koster at opstarte og drifte udvalgte forældreindsatser.

Praktiske oplysninger

Konferencen henvender sig især til fagfolk, der arbejder på området, herunder terapeuter, familiebehandlere, visitatorer, sagsbehandlere og faglige ledere.

Det koster 650 kr. at deltage. Tilmeldingsfrist: 3. december 2015.

Tilmelding, program og yderligere oplysninger

 

 

Sidst opdateret 05/11 2015