Forside > Nyheder > 2015 > Få input til anonym stofmisbrugsbehandling
18/09 2015

Få input til anonym stofmisbrugsbehandling

Kommunerne er forpligtet til at tilbyde anonym, ambulant stofmisbrugsbehandling. Socialstyrelsen har lavet et nyt inspirationsmateriale til kommuner og private leverandører og inviterer til to netværksarrangementer i november.

Folketinget har vedtaget, at kommunen fra den 1. juli 2015 skal tilbyde anonym, ambulant behandling af stofmisbrug. Målgruppen er personer, der har et behandlingskrævende stofmisbrug, men ikke har yderligere sociale problemer, som kræver en indsats efter afsnit V i serviceloven.

Kommunerne er forpligtet til at sikre, at alle borgere har adgang til minimum to tilbud om anonym ambulant stofmisbrugsbehandling i grupper. Mindst et tilbud skal indgås som en aftale med et tilbud uden for egen kommune – en anden kommune eller en privat leverandør. 

Socialstyrelsen har derfor samlet materiale til inspiration og oplysning til de kommuner eller private leverandører, der er i gang med at oprette deres eget tilbud om anonym stofmisbrugsbehandling, eller som udelukkende vil indgå aftale med andre om tilbud.

Netværksarrangementer i november

Socialstyrelsen afholder i efteråret netværksarrangementer for kommuner og private aktører, der er i gang med at oprette tilbud om anonym ambulant stofmisbrugsbehandling. Det sker den 10. november i København og den 18. november i Vejle.

Programmet offentliggøres primo oktober. Netværksdagen henvender sig til ledere og stofmisbrugsbehandlere i kommuner med tilbud om anonym ambulant stofmisbrugsbehandling.

Inspirationsmateriale om anonym, ambulant stofmisbrugsbehandling 


Sidst opdateret 18/09 2015