Kursusmateriale: Medborgerskab til voksne med udviklingshæmning

Overvejer du at starte et kursusforløb i medborgerskab, er det en god idé at læse kursusvejledningen først. Kursusvejledningen indeholder en introduktion til kursusforløbet og materialerne og videregiver erfaringer og gode råd om forberedelse og gennemførelse af kurset.

Kursusvejledningen indeholder desuden en oversigt over de materialer, der skal bruges – både dem, der stilles til rådighed i materialet, og dem, du selv skal skaffe.

Det centrale element i kursusvejledningen er programmet for de enkelte kursusdage og en beskrivelse af indholdet af hver enkelt øvelse. Det er underviserens drejebog. Kursusvejledningen findes i et trykt format og som pdf (med aktive links til film og materialer).

Kursusvejledning: Kursus i medborgerskab til voksne

Kursusmaterialerne er udviklet i tæt samarbejde med 10 kommunale tilbud. Erfaringerne og resultaterne fra afprøvningen er samlet i en rapport.

Rapport: Kursus i medborgerskab - erfaringer og resultater

Der hører PowerPoints til hvert tema samt en række kursusmaterialer. Materialene findes både i pdf-filer og i åbne filformater (Word eller PowerPoint), så underviserne kan arbejde med materialet og tilpasse det til kursusdeltagerne.

Filerne finder du under de enkelte temaer i navigationen.