Gå til indhold

Film: Længsel efter nærhed

I "Længsel efter nærhed" sætter medarbejdere og brugere af Socialpsykiatrien ord på, hvorfor det kan være svært med de nære relationer, når man har en psykisk lidelse og hvad der skal til for at skabe forandring for den enkelte. Filmen består af syv små film og henvender sig primært til medarbejdere inden for socialpsykiatrien, men mange brugere og pårørende vil også kunne få gavn af den.

Filmen er produceret af Feldballe Film & TV, journalist Bo Illum Jørgensen for Videnscenter for Handicap, Hjælpemidler og Socialpsykiatri i Socialstyrelsen.

Introfilm


To af landets førende seksualvejledere inden for psykiatrien introducerer her til, hvorfor det kan være så svært med nærhed og relationer, når man har en psykisk lidelse.

Lasse og Frederikke

Midt i deres ny forelskelse rammes Lasse og Frederikke af psykisk sygdom. Hør dem fortælle om, hvordan de tacklede det.

Rollespil

Via små rollespil, viser skuespillere med brugerbaggrund eksempler på de svære samtaler mellem bruger og medarbejder og mellem bruger og den potentielle nye kæreste. Hvornår fortæller man fx, at man har en psykisk lidelse? Og hvordan spørger en medarbejder ind til en beboers ensomhed?

Kennet

Mød Kennet og hans kontaktpædagog Anne. I deres relation er der rum, tid og tryghed til at tale om Kennets vanskeligheder ved bl.a. kæresteforhold.

Maria og Rita

Hør Maria og Rita fortælle om, hvordan følelser kom på tværs af deres professionelle relation, og blev vendt til en styrke og i sidste ende et venskab.

Medicinmanden

Bertel er uddannet farmaceut og så har han brugerbaggrund. Han ved, hvordan medicinen påvirker følelseslivet og rådgiver i dag andre om medicin og relationer.

Slotsvænget

Mød beboere og medarbejdere fra Slotsvænget. Her arbejder man med relationer og det at blive holdt af, som en vigtig forudsætning for at komme videre i livet.

Sidst opdateret 24/01 2017