Kommunikationsmaterialer

Her får du adgang til en række materialer, du kan bruge i praksis, når du arbejder med alternativ og supplerende kommunikation.

Literacy

Det er vigtigt, at personer med store funktionsnedsættelser også får adgang til skrive- og staveredskaber, så de på samme måde som andre mennesker kan lege og eksperimentere med ord, selvom de ikke kan holde en blyant.

Literacy omhandler skrive- og læsefærdigheder, men det er mere end blot læsning og skrivning. Literacy er også at erhverve, skabe, forbinde sig og kommunikere mening i en lang række forskellige sammenhænge. Fagpersoner, pårørende og den enkelte person skal arbejde sammen og dele ansvaret for at sikre de bedste muligheder for læseudviklingen for personer i alle aldre og evner.

Literacy

Brugertilpasset alfabet-tavle

Eksempel på en staveplade, der er tilpasset den individuelle brugers behov. Stavepladen indeholder både bogstaver og ord.

Staveplade (pdf)

Alfabettavle til udpegning

Alfabettavle (staveplade) til personer, som udpeger med finger/hånd.

Alfabettavle (pdf)

Alfabet-fliptavle til brug med partnerstøttet scanning

Alfabettavle, som viser fem bogstaver ad gangen. Kan bruges med partnerstøttet scanning eller udpegning med finger/hånd. Bogstavsstrimlerne klippes ud og lamineres og samles med ringe eller elektrikerstrips med bagsiden. Kan også samles sådan, at de fire nederste felter placeres to på hver side ved siden af bogstaverne til at folde ud fra bagsiden. Så kan bagsiden bruges til at sætte et stykke papir eller en post-it på, hvor de valgte bogstaver kan noteres.

Alfabet-fliptavle 1 (pdf)
Alfabet-fliptavle 2 (pdf)
Alfabet-fliptavle 3 (pdf)

Sidst opdateret 08/06 2016