Forside > Handicap > ADHD > Om ADHD > Ungdomsliv og ADHD

Ungdomsliv og ADHD

Unge med ADHD er lige så forskellige, som alle andre unge. De oplever og møder deres udfordringer på forskellige måder. Du kan her læse om en række af de forhold ved ungdomslivet, som kan gøre det særligt udfordrende at være ung med ADHD eller lignende vanskeligheder.

Ungdommen er en fase med stor udvikling og forandring. Det er en periode med mange betydningsfulde valg. Det er her fundamentet for voksenlivet bliver lagt. De unge skal navigere mellem mange skift i omgivelser, regler og sociale relationer. Overgangen fra barn til voksen er en brydningsfuld periode, der kræver overblik, involvering og vedholdenhed.

Krav og forventninger i ungdomslivet udfordrer de fleste unge. Hvis der også er tale om vanskeligheder med opmærksomhed, opleves udfordringerne måske som uoverkommelige.

Det er derfor vigtigt, at voksne og professionelle omkring de unge har viden om de særlige problemstillinger, der knytter sig til vanskeligheder med opmærksomhed og livet som ung. De voksne skal være opmærksomme på de situationer, som kan være særligt udfordrende, og som unge med ADHD kan være særligt sårbare overfor.

Sidst opdateret 12/03 2015