Navigation
Årsstatikken giver et indblik i børnehusenes arbejde med børn, hvor der er mistanke eller viden om vold eller seksuelle overgreb.
Udgivelsen er baseret på et litteraturstudie og giver et overblik over, hvad forskningen kan sige om fysisk vold og seksuelle overgreb mod børn og unge. Der redegøres bl.a. for omfang, risikofaktorer, opsporing og skadevirkninger og gives også greb til dialogen med barnet eller den unge.
Socialstyrelsen har lavet en vidensopsamling om den landsdækkende indsats for børn og unge med seksuelt grænseoverskridende adfærd. Vidensopsamlingen indeholder opdateret viden om målgruppen og dens udfordringer og beskriver erfaringerne med den specialiserede indsats på området.
Udgivelsen er en guide om, hvordan kommuner kan arbejde med formulering, revidering og implementering af det lovpligtige kommunale beredskab om overgreb mod børn og unge.
Rapporten redegør for fænomenet psykisk vold mod børn og beskriver denne volds omfang, risikofaktorer og konsekvenser. Der beskrives desuden en række virksomme indsatser til forebyggelse, opsporing og behandling. Rapporten hviler på et litteraturstudie.
De danske børnehuse udgør rammen for det tværsektorielle samarbejde i sager om overgreb. Publikationen beskriver børnehusenes fælles faglige procedurer og arbejdsgange, når et barn udredes. Afsættet er de lovgivningsmæssige rammer.
Rapporten afdækker kommunernes styrker og udviklingspunkter i forhold til at opspore og håndtere overgreb mod børn og unge. Der ses på såvel fysisk og psykisk vold som på seksuelle overgreb.
Håndbogen er et opslagsværk om familieplejeanbringelser og er målrettet kommunerne. Bogen giver konkrete bud på, hvordan man kan arbejde struktureret og systematisk med de forskellige dele af anbringelsesforløbet. Håndbogen er opdateret i 2019 bl.a. ift. nye regler på området.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig ajour med nyheder, puljer og arrangementer.
Tilmeld dig nyhedsbrevet