Afdeling Herning

Børnehus Midt har en afdeling i Herning. Afdelingen har de samme tilbud til børn og familier som Børnehus Midt i Aarhus.

Afdelingens adresse er: Gl. Skolevej 76-78,7400 Herning

Herning

Hvad er opgaven i afdelingen?

Afdelingen i Herning har de samme tilbud til børn og familier som i Børnehus Midt. Børnehusene er en landsdækkende og lovbestemt ordning, som koordinerer indsatsen mellem politi, kommune og sundhedsvæsen i sager om overgreb.

Børnehuse er børnevenligt indrettede huse, hvor indsatsen har barnet eller den unge i fokus. I børnehuset videoafhøres børn op til 12 år. I børnehuset kan barnet/den unge og de nærmeste omsorgspersoner modtage krisebehandling af professionelle, der er vant til at tale med børn og unge om overgreb.

Børnehuset yder rådgivning til kommunale sagsbehandlere i sager der omhandler seksuelle overgreb og vold i nære relationer.

Afdelingen i Herning er bemandet onsdag og torsdag med to behandlere fra Børnehus Midt i tidsrummet fra klokken 8.30 – 15.30.

Midt - Vestjyllands Politi foretager videoafhøringer og der afholdes ligeledes møder med den enkelte kommune i verserende sager.

Telefonisk kontakt for rådgivning og vejledning er på telefonnummer: 89 40 11 00

Sidst opdateret 20/01 2017