Gå til indhold

Klub Penalhus materialer

Socialstyrelsen har fået udviklet materiale til den skoleunderstøttende indsats Klub Penalhus. Materialerne er tilgængelige her på siden.

The Letterbox Club har vist gode resultater i udlandet og Als Research har nu tilpasset metode til dansk for Socialstyrelsen. Ansatte og forældre, plejeforældre og omsorgspersoner kan derfor gøre brug af Klub Penalhus skoleunderstøttende materialer. På denne side præsenteres alle materialerne, der alle kan downloades nederst på siden.

Klub Penalhus har fire serier, der er rettet mod børn på hhv. 1.-2. klassetrin, 3.-4. klassetrin, 4.-6. klassetrin og 7.klassetrin. Hver af de fire serier består af seks farvestrålende bogpakker med hver sit tema.

Bogpakker

Metoden Klub Penalhus består af bogpakker med skoleunderstøttende materialer, som skal motivere og engagere børnene. De deltagende børn får hver tilsendt i alt seks bogpakker fra Klub Penalhus.

Bogpakkerne består af læsebøger, matematikmaterialer, spil samt skrive- og læseredskaber. Materialet er udvalgt i samarbejde med folkeskolelærere samt faglige dansk- og matematikkonsulenter og er tilpasset børnenes faglige niveau.

Formålet med bogpakkerne er at styrke de anbragte og udsatte børns faglige niveau. Materialerne i bogpakkerne skal bl.a. hjælpe med at styrke barnets motivation for læring, styrke barnets selvtillid og selvværd samt understøtte barnets engagement i egen læring.

Du kan læse mere om bogpakkernes indhold og se eksempler på undervisningsmaterialet på Klub Penalhus’ egen hjemmeside.

Klub Panelhus’ hjemmeside

Alle pakker indeholder:

Rollemodelhilsen: Én af de to rollemodeller hhv. Hella Joof eller Jacob Riising, som børnene kender fra børne-tv, introducere barnet for pakkens tema og indhold, som motiveres til at bruge pakken aktivt.

Forældrebrev: Brevet er henvendt til barnets forældre, plejeforældre og omsorgspersoner. I brevet står der bl.a. hvilke materialer der hører med pakken. Her opfordres forældre, plejeforældre og omsorgspersoner til at udforske pakken sammen med barnet.

Matematikhæfte: Hæftet er udarbejdet i samarbejde med erfarne lærerkonsulenter og kommer i et sjovt og tiltalende design, som motiverer barnet. Ved brug af hæftet, skal man være opmærksom på, at konkurrencen bag alle matematikhæfterne er udløbet.

Læsebøger: Til hver pakke er der udvalgt 2-4 læsebøger, som passer til pakkens tema. De er udvalgt i samarbejde med en række læsefaglige specialister. Bøgerne kan i modsætning til det andet materiale ikke downloades. Derfor er ekspeditionslisterne opgivet under hver serie.

Ekspeditionslisterne: Udover bøgerne der er tilknyttet hvert enkelt tema, står materialerne der ligeledes et blevet tilsendt anført på ekspeditionslisterne. Det kan være spil eller skrive- og regneredskaber.  

Andet materiale: Det ”andet materiale” er den personlige og farverige indpakning, der har været med til at understøtte barnet oplevelse af at føle sig speciel eller udvalgt. 

Ovenstående materiale kan downloades under hver serie:

Fold alle teksterne ud eller ind

Serie 1

Vejledende passer Serie 1 til børn på 1.-2. klassetrin

Serie 1 består af seks pakker: Rumfartspakken, Hundepakken, Klovnepakken, Nordiske guder-pakken, Politi-pakken og Pirat-pakken

Om hundepakken:  

Læsehunden er sjovt! Matematikhæftet kan jeg rigtigt godt lide og lave! Kan også rigtig godt lide Fakta bøgerne. Og Skøre rim og vilde dyr er sjovt at gætte på.

Downloade Serie 1, pakke 1-6 (zip-fil)

Serie 2

Vejledende passer Serie 2 til børn på 3.-4. klassetrin

Serie 2 består af seks pakker: Nordiske guder-pakken, Danmark-pakken , Opdagelsesrejser, Universet-pakken, Det gamle Egypten-pakken og Galapagos-pakken 

Om Galapagos-pakken: 

Pakken var god det har været dejligt at være med i klubpenalhus det er træls at det var den sidste pakke. Tak for at jeg måtte være med.

Downloade Serie 2, pakke 1-6 (zip-fil)

Serie 3

Vejledende passer Serie 3 til børn på 5.-6. klassetrin

Serie 3 består af seks pakker: Magi og trolddom-pakken, Danmark-pakken , At høre til-pakken, Vikingepakken, Sport og kammeratskab-pakken, Højtider og festdage.

Om Danmark-pakken: 

Det har været en god og spændende pakke. Jeg elsker sjove rim og remser. Det var fedt at have mange penge mellem hænderne. Karlas kabale bliver læst sammen med en voksen og der bliver snakket ud fra handlingen.

Downloade Serie 3, pakke 1-6 (zip-fil)

Serie 4

Vejledende passer Serie 4 til børn på 7. klassetrin

Serie 3 består af seks pakker: Musik-pakken, Hekse & Trolddom-pakken, Demokrati og Folketing, Det gamle Egypten-pakken, Islam-pakken og Vikinge-pakken.  

Om Demokrati og Folketing:

 Den var meget go og lærerne.

Downloade Serie 4, pakke 1-6 (zip-fil) 

Andet materiale

Den personlige og farverige indpakningen har medvirket til, at børnene føler sig specielle som medlem af Klub Penalhus. Derfor stiller vi det andet materiale til rådighed, herunder: Et diplom, Kuvert sticker (175x6 stk), medlems-etiketter og navnestickers skabelon. 

Downloade andet materiale (zip-fil) 

Sidst opdateret 24/09 2019