Forside > Børn > Dagtilbud > Årets Dagtilbud > Årets Dagtilbud 2018

Årets Dagtilbud 2018

Prisen som Årets Dagtilbud 2018 gik til Vuggestuen og Børnehaven Nyrup i Helsingør Kommune.

Vuggestuen og Børnehaven Nyrup

Vuggestuen og Børnehaven Nyrup vandt prisen som Årets Dagtilbud 2018. Her er der fokus på børn som medskabere af eget liv og medproducenter af eksperimenterende børnefællesskaber og udfordrende læringsmiljøer. Digitale redskaber understøtter dette fokus og bidrager til at udfolde en pædagogisk praksis, der tager afsæt i børnenes perspektiv og griber børnenes ideer – på deres præmisser.

Fundamentet for dagtilbuddets praksis findes i et pædagogisk grundlag, hvor inspirerende pædagogiske læringsmiljøer, dannelse og børneperspektiv er kerneelementer.

Artikler om de nominerede dagtilbud

Tre dagtilbud blev nomineret til Årets Dagtilbud 2018, og til inspiration er der udgivet tre artikler, som videreformidler gode eksempler for hvert af de nominerede dagtilbud. En fjerde artikel sætter fokus på tendenser på tværs af indstillingerne og på, hvordan de knytter an til elementerne i den styrkede pædagogiske læreplan.

Se videoreportage fra kåringen af Årets Dagtilbud 2018 her

Fagudvalg

Fagudvalget for Årets Dagtilbud 2018 bestod af repræsentanter udpeget af FOA, BUPL, Kommunernes Landsforening (KL), Børne- og Kulturchefforeningen (BKF), Forældrenes Landsforening (FOLA) og Danske Professionshøjskoler samt praktikere fra dagtilbudsområdet.

Sidst opdateret 20/03 2019