2022
|
Anbringelse
Hvad kendetegner den gode anbringelse, og hvordan kan man konkret arbejde med at forbedre kvaliteten på døgninstitutioner og socialpædagogiske opholdssteder? Det er de spørgsmål, denne vidensafdækning fra Socialstyrelsen forsøger at give nogle af svarene på.
2022
|
Anbringelse
Evalueringen belyser implementeringen af statspuljeinitiativet ”Mere kvalitet i plejefamilier – en bedre opvækst for det anbragte barn”.
2022
|
Anbringelse
Indsatsbeskrivelsen er udarbejdet som en inspiration til kommuner, som ønsker at etablere et fast samarbejde mellem døgninstitutioner, plejefamilier og familieplejekonsulenter.
2022
|
Anbringelse
Udgivelsen er en evaluering af en samarbejdsmodel for døgninstitutioner/opholdssteder, plejefamilier og familieplejekonsulenter. Evalueringen beskriver implementering, resultater og omkostningsniveau.
2021
|
Anbringelse,
Om socialstyrelsens viden,
Socialtilsyn
Første statusrapport er en nøgletalsanalyse, der følger op på de driftsmæssige aspekter af implementeringen af lovændringer på plejefamilieområdet, der trådte i kraft d. 1. juli 2019.
2021
|
Anbringelse
Hvilke familier vælger at blive plejefamilier, og hvad motiverer den enkelte plejeforældre til at søge om at blive plejefamilie.
2021
|
Anbringelse
Socialstyrelsen har udarbejdet en guide, der præsenterer relevant lovgivning for samarbejde om anbragte børns skolegang. Det er lovgivning, der både omhandler social- og skoleområdet og med generelle forvaltningsretlige principper. Guiden fremhæver nogle opmærksomhedspunkter, som kan støtte fagfolk i samarbejdet på tværs af social- og skoleområdet.
2021
|
Anbringelse,
Kriminalitet
Evalueringen beskriver bl.a. målgruppen og rammerne for indsatsen på de delvis lukkede afdelinger. Personalet vurderer, at institutionstypens særlige beføjelser bidrager til at fastholde de unge i socialpædagogisk behandling. De unge har dog også efter anbringelsen svære problemer.
2021
|
Anbringelse,
Efteruddannelse,
Kriminalitet
Socialstyrelsen har på baggrund af spørgeskemaer, telefoninterviews og ekspertvurderinger gennemført en undersøgelse af behovet for yderligere ydre sikkerhed og opkvalificerende efteruddannelse af personalet på sikrede og delvis lukkede institutioner.
2021
|
Anbringelse
Denne analyse af udsatte forældre beskriver blandt andet, hvad der karakteriserer meget udsatte forældre og forældre til anbragte børn og unge, på hvilke områder disse forældre er udfordrede, og hvilke former for støtte de får tildelt.
2021
|
Anbringelse
Udgivelsen er den tredje og afsluttende rapport i evalueringen af tre regler, der skal skabe større stabilitet og kontinuitet for anbragte børn og unge. Denne afsluttende rapport har fokus på virkning af reglerne.
2021
|
Anbringelse,
Sagsbehandling
Retningslinjerne er et fagligt redskab, der beskriver lovmæssige krav, faglige anbefalinger og god praksis i forbindelse med udarbejdelse og anvendelse af forældrekompetenceundersøgelser.
2021
|
Anbringelse,
Sagsbehandling
Retningslinjerne er et fagligt redskab, der beskriver lovmæssige krav, faglige anbefalinger og god praksis i forbindelse med udarbejdelse og anvendelse af tilknytningsundersøgelser.
2020
|
Anbringelse
Rapporten er en evaluering af indsatserne Robusthedsprogrammet og Mentaliseringsguiden, der er blevet afprøvet på en række anbringelsessteder. Udgivelsen suppleres af tre øvrige rapporter om henholdsvis implementeringen, fideliteten og omkostningerne ved de to mentaliseringsindsatser.
2020
|
Anbringelse,
VISO
Hvad kan vi lære af de mest komplicerede anbringelsessager? VIVE har undersøgt for Socialstyrelsen, hvad der kendetegner disse anbringelsessager med børn og unge. Undersøgelsen munder ud en række opmærksomhedspunkter til sagsbehandlere og andre, der arbejder med børn og unge i anbringelse.
2020
|
Anbringelse,
Kriminalitet
Rapporten beskriver de foreløbige resultater af en evaluering af behandlingsprogrammet MultifunC. I rapporten er der særligt fokus på både effekten af behandlingen for de udsatte unge og på de unges, forældrenes og medarbejdernes perspektiver på behandlingsindsatsen.
2020
|
Anbringelse
Udgivelsen er en screeningsrapport, der giver et overblik over viden om anbragte børn og unges læring. Rapporten har bidraget til udviklingen af en indsatsmodel, som skal bidrage til at løfte anbragte børn og unges generelle trivsel og faglige niveau i grundskolen.
2019
|
Anbringelse
Midtvejsevalueringen samler op på de foreløbige resultater af implementeringen og afprøvningen af de to mentaliseringsbaserede indsatser Robusthed.dk og Mentaliseringsguiden på 14 anbringelsessteder.
2019
|
Anbringelse,
Dokumenterede metoder børn og unge
Analysen viser det budgetøkonomiske nettoresultat af forældretræningsprogrammet KEEP i en beregning foretaget i den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM).
2019
|
Anbringelse,
Efterværn,
Sagsbehandling,
Overgreb
Håndbogen er et opslagsværk om familieplejeanbringelser og er målrettet kommunerne. Bogen giver konkrete bud på, hvordan man kan arbejde struktureret og systematisk med de forskellige dele af anbringelsesforløbet. Håndbogen er opdateret i 2019 bl.a. ift. nye regler på området.
Viser 1-20 af 66.
Per side
10
20
30
100