Gå til indhold
Forside > Aktiviteter > Voksne > Temadag om ændringerne i SEL 101

Temadag om ændringerne i servicelovens § 101

Socialstyrelsen inviterer til virtuel temadag om ændringerne i servicelovens § 101 om social behandling af stofmisbrug. Deltag med dine kollegaer og bliv klædt på til at implementere de nye lovkrav.
Temadagen henvender sig til medarbejdere i behandlingstilbud, medarbejdere med indledende myndighedskontakt i og uden for behandlingstilbud og evt. koordinatorer, der er tæt på den daglige drift.
09 dec
Tid
09:00 - 15:00
Sted
Online
Kontaktperson
Lone Kæstrup

Socialstyrelsen afholdte et informationsmøde den 21. september, hvor ændringerne blev præsenteret for ledere m.fl.  På temadagen går vi et spadestik dybere ned i det konkrete arbejde og klæder medarbejdere på til at kunne implementere lovkravene i praksis. Vi sætter særligt fokus på, hvordan der i praksis kan arbejdes med den helhedsorienterede afdækning og behandlingsplaner.

Hvad går ændringerne ud på?

Lovændringerne indebærer, at der skal foretages en helhedsorienteret afdækning af borgerens problemer og behov, inden behandlingen bliver iværksat, og at der skal udarbejdes en behandlingsplan for alle borgere ved behandlingens start. Nyt er også, at lovgivningen giver mulighed for at anvende gavekort som led i behandlingen.

Ændringerne trådte i kraft 1. januar 2020.

Se den nye § 101 på retsinformation.dk

Indholdet på temadagen

På temadagen bliver I introduceret til, hvad der ligger i ændringerne i servicelovens § 101 og den betydning, de har for praksis i kommuner og behandlingstilbud.  I vil bl.a. blive præsenteret for konkrete redskaber til at gennemføre den helhedsorienterede afdækning, der nu er et lovkrav, og I vil få inspiration til, hvordan der kan arbejdes med behandlingsplaner.

Temadagen vil bestå af faglige oplæg, korte inspirationsoplæg og gruppeøvelser, som laves i de enkelte kommuner og behandlingstilbud. I øvelserne skal I arbejde med, hvordan lovændringerne kan implementeres lokalt. Det vil være en fordel, at I deltager flere fra hver kommune/behandlingstilbud, som kan lave øvelserne sammen.

Se programmet for temadagen [pdf]

Praktiske informationer om temadagene

Det er gratis at deltage.

Tilmeld dig temadagen

Sidste frist for tilmelding er onsdag den 6. december 2020.

Læs mere om social stofmisbrugsbehandling

Sidst opdateret 09/10 2020