Gå til indhold
Forside > Aktiviteter > Unge > Videnskursus i introduktion til traumer og hjemløshed (Aarhus)

Videnskursus i introduktion til traumer og hjemløshed 7. oktober 2020 (Aarhus)

Traumer viser sig på forskellig vis hos den enkelte, og viden om traumer er vigtigt i arbejdet med unge og voksne i risiko for eller i hjemløshed. Derfor vil du på dette kursus få en generel introduktion til, hvordan traumer kan forstås, og hvordan du kan arbejde traumeinformeret i dit arbejde. Kurset er baseret på mentaliseringsteori.
Kurset er relevant for dig, der arbejder som myndighedssagsbehandler eller leverandør, fx som kontaktperson til unge, mentor, bostøtte-medarbejder, støttekontaktperson, sociale vicevært med mere. Kurset henvender sig også til dig, som i regi af frivilligt arbejde møder borgere i hjemløshed.
07 okt
Tid
09:00 - 14:30
Sted
VIA, Hedeager 2, 8200 Aarhus N
Kontaktperson
Kirsten Klynge

Du vil på kurset blive introduceret til international forskning, som viser sammenhæng mellem traumer i barndommen og senere hjemløs-hed. Traumer kan for eksempel være et resultat af overgreb, omsorgssvigt, eller at der i familien er misbrug, vold, psykisk sygdom eller familie-medlemmer indsat i fængsel. Særligt overgreb og omsorgssvigt er stærke indikatorer for traumer.

Kurset giver dig

  • viden om at arbejde med en mentaliseringsbaseret behandling, herunder ÅBENT og STORM, som konkrete metoder du kan integrere i dit arbejde med borgere, herunder unge i risiko for eller i hjemløshed
  • viden til at inspirere din relationelle praksis med udgangspunkt i mentaliseringsteori
  • viden om, hvad det vil sige at arbejde traumeinformeret, og hvordan det kan hænge sammen med borgerens trivsel og recoveryproces.

Læs mere og tilmeld dig videnskursus her

BEMÆRK: Kurset er en forudsætning for at deltage i metodekurset i traumer og hjemløshed.

Sidst opdateret 15/09 2020