Gå til indhold
Forside > Aktiviteter > Unge > Videnskursus i introduktion til traumer og hjemløshed (Aarhus)

Videnskursus i introduktion til traumer og hjemløshed (Aarhus)

Traumer viser sig på forskellig vis hos den enkelte, og viden om traumer er vigtigt i arbejdet med unge og voksne i risiko for eller i hjemløshed. Derfor vil du på dette kursus få en generel introduktion til, hvordan traumer kan forstås, og hvordan du kan arbejde traumeinformeret i dit arbejde. Kurset er baseret på mentaliseringsteori.
Hjemløshed Kurset er relevant for dig, der arbejder som myndighedssagsbehandler eller leverandør, fx som kontaktperson til unge, mentor, bostøtte-medarbejder, støttekontaktperson, sociale vicevært med mere. Kurset henvender sig også til dig, som i regi af frivilligt arbejde møder borgere i hjemløshed.
20 aug
Tid
09:30 - 15:30
Sted
VIA, Hedeager 2, 8200 Aarhus N
Kontaktperson
Kirsten Klynge

Du vil på kurset blive introduceret til international forskning, som viser sammenhæng mellem traumer i barndommen og senere hjemløs-hed. Traumer kan for eksempel være et resultat af overgreb, omsorgssvigt, eller at der i familien er misbrug, vold, psykisk sygdom eller familie-medlemmer indsat i fængsel. Særligt overgreb og omsorgssvigt er stærke indikatorer for traumer.

Kurset giver dig

  • viden om at arbejde med en mentaliseringsbaseret behandling, herunder ÅBENT og STORM, som konkrete metoder du kan integrere i dit arbejde med borgere, herunder unge i risiko for eller i hjemløshed
  • viden til at inspirere din relationelle praksis med udgangspunkt i mentaliseringsteori
  • viden om, hvad det vil sige at arbejde traumeinformeret, og hvordan det kan hænge sammen med borgerens trivsel og recoveryproces.

Læs mere og tilmeld dig videnskursus her

Tilmeldingsfristen er 6. juni 2020.

BEMÆRK: Kurset er en forudsætning for at deltage i metodekurset i traumer og hjemløshed.

Sidst opdateret 14/08 2020