Gå til indhold
Forside > Aktiviteter > Unge > Videnskursus i forebyggelse af hjemløshed i det personrettede tilsyn (Roskilde)

Videnskursus i forebyggelse af hjemløshed i det personrettede tilsyn (Roskilde)

Undersøgelser viser, at en stor andel af unge i hjemløshed tidligere har været anbragt uden for hjemmet. Ønsker din kommune at blive skarpere på at arbejde forebyggende med hjemløshed blandt (tidligere) anbragte unge, så er dette kursus relevant for jer.
Kurset er relevant for dig, der arbejder som myndighedssagsbehandler, der med baggrund i servicelovens § 148 fører personrettet tilsyn med anbragte unge fra 14 til 18 år.
24 nov
Tid
09:00 - 14:30
Sted
Absalon, Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde
Kontaktperson
Kirsten Klynge

Overgangen fra anbringelse til egen bolig betrag-tes som en kritisk overgang for den unge. Her er risikoen for hjemløshed særlig stor. På kurset er der derfor fokus på forebyggelse af hjemløshed blandt anbragte unge med udgangspunkt i det personrettede tilsyn.

Kurset giver dig

    • viden om den kritiske overgang fra anbringelse til bolig, herunder muligheden for efterværn efter servicelovens §76
    • viden om roller og ansvar mellem myndighed og anbringelsessted og øvrige professionelle, som skal støtte den unge i selvstændig tilværelse efter ophør af anbringelse
    • viden til at sikre, at den unge har de kompetencer, som kræves for at blive i stand til at bo selv og fastholde boligen
    • viden om, hvordan den unge inddrages i egen sag 
    • viden til at at drøfte den følelsesmæssige/ identitetsmæssige proces, som de unge skal igennem for at kunne bo selv, således, at en bolig også bliver til et hjem, hvilket er en del af forudsætningen for, at den unge bliver boende.

Hvem kan deltage

Kurset er relevant for dig, der arbejder som myndighedssagsbehandler, der med baggrund i servicelovens § 148 fører personrettet tilsyn med anbragte unge fra 14 til 18 år. Arbejder du som kommunal leder med direkte ledelsesansvar for myndighedssagsbehandlere, kan du deltage på kurset for at styrke det ledelsesmæssige fokus på det personrettede tilsyn overfor unge i risiko for hjemløshed.

Læs mere og tilmeld dig til kurset her

Sidst opdateret 15/09 2020