Gå til indhold
Forside > Aktiviteter > Unge > Videnskursus om efterværn (online)

Videnskursus om efterværn (online)

På dette videnskursus er der fokus på de centrale elementer i støtten på unge i efterværn, og hvordan man kan tilrettelægge overgangen fra barn til voksen.
​Kurset er for dig, der arbejder som myndighedssagsbehandler på udsatte unge-området eller på anden vis har en nøglefunktion i forhold til afgørelser omkring efterværn.
14 dec
Tid
09:00 - 16:00
Sted
Online
Kontaktperson
Anne Vinding Holdgaard Pedersen

Overgangen til voksenlivet er ofte særligt udfordrende for de unge, der har været anbragt udenfor hjemmet eller haft behov for en fast kontaktperson gennem opvæksten. Der kan derfor være behov for støtte i form af efterværn. Forskningen viser imidlertid, at der er store lokale variationer i forhold til tildelingskriterier for og sagsbehandling af efterværn.

Når du har deltaget på kurset om efterværn, har du fået indsigt i de centrale elementer i forhold til at støtte de unge i efterværn til et godt voksenliv. Der er fokus på de lovgivningsmæssige rammer og mulighederne for at understøtte en helhedsorienteret indsats og den unges behov.

Hvad bliver der gennemgået på kurset? 

Kurset giver dig:

  • Overblik over lovgivningen om efterværn og relateret lovgivning
  • Viden om, hvordan man bedst kan tilrettelægge indsatser i overgangen fra barn til voksen med inddragelse af den unge
  • Viden om de unges typiske udfordringer i overgangen til voksenlivet, som kan være relevante i forhold til vurderingen af, om den unge er omfattet af målgruppen for efterværn
  • Kendskab til, hvordan man kan tilrettelægge overgangen fra barn til voksen gennem brugen af efterværn samt andre indsatser.

Tilmeldingsfrist 16. november 2021.

Læs mere og tilmeld dig videnskurset her

Sidst opdateret 22/11 2021