Gå til indhold
Forside > Aktiviteter > Unge > Informationsmøde om pulje: Flere unge med handicap skal have en uddannelse

Informationsmøde om pulje: Flere unge med handicap skal have en uddannelse

Kom til informationsmøde, hvor Socialstyrelsen fortæller om et nyt projekt, som skal gøre det muligt for flere unge med handicap at begynde på og færdiggøre en ungdomsuddannelse. Projektet skal gennemføres i 2021-2024 og Kommuner kan søge om deltagelse i projektet via en ansøgningspulje, der meldes ud sidst på foråret eller i forsommeren.
Målgruppen for informationsmødet er primært ledere og udviklingskonsulenter i kommuner, som ønsker at sætte ind over for et øget frafald af unge med handicap fra de almindelige ungdomsuddannelser.
07 apr
Tid
15:00 - 16:00
Sted
Virtuel deltagelse
Kontaktperson
Katrine Briks Ottesen, projektleder

Alt for få unge med handicap får en ungdomsuddannelse, og det skal der gøres noget ved. Landets kommuner inviteres derfor til at være med til at udvikle en ny model for en målrettet indsats, der kan hjælpe de unge med at påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse.

Der kan være mange forklaringer på de udfordringer unge med handicap oplever. Vi ved, at både organisatoriske, personlige og sociale forhold har indflydelse på, hvordan udfaldet bliver, når en ung med handicap ønsker at uddanne sig. Mange af problemerne kan reduceres med den rette indsats og dermed både hjælpe de unge her og nu og forbedre deres livsmuligheder på længere sigt.

Pulje meldes ud i forår/sommer 2021

Socialstyrelsen vil indgå i et samarbejde med 3-4 kommuner og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) om at modne og udvikle en model, der kan understøtte de unge både før og under den uddannelse, de har valgt.

Målgruppen er unge med handicap i alderen 14-25 år, der har de kognitive og intellektuelle forudsætninger for at gennemføre en ordinær ungdomsuddannelse med rette støtte.

På mødet fortæller vi nærmere om projektet, og hvad det kræver at deltage. Der vil også være et oplæg med fokus på målgruppen og de konkrete udfordringer, der kan være for unge med et handicap, når de vil tage en ungdomsuddannelse.

Praktiske oplysninger

Informationsmødet afholdes som et webinar via Zoom. Det er muligt at deltage via browser, selvom man ikke ellers anvender programmet. Der kan stilles skriftlige spørgsmål via chatfelt undervejs. Spørgsmålene vil så vidt muligt blive besvaret under mødet.

Tilmelding sker via NemTilmeld senest den 5. april. Dagen før informationsmødet sendes en mail ud med link til deltagelse og et mere detaljeret program. Det er gratis at deltage i mødet.

Tilmeld dig via NemTilmeld her

Mere information om projektet på Socialstyrelsens hjemmeside her

Sidst opdateret 04/03 2021