Gå til indhold
Forside > Aktiviteter > Tværgående > Webinar: Kommunale erfaringer med Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM

Webinar: Kommunale erfaringer med Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM, og præsentation af SØM version 3.0

Kom og hør om Sønderborg Kommunes erfaringer med anvendelse af Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM, når Socialstyrelsen afholder SØM-webinar den 24. februar 2022. Webinaret er gratis og henvendt til alle, der er interesseret i SØM og ønsker at få inspiration til, hvordan man kan anvende SØM i praksis.
Om socialstyrelsens viden
24 feb
Tid
14:00 - 15:00
Sted
Online
Kontaktperson
Andreas Vestermark

Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM, er et beregningsværktøj, der styrker beslutningsgrundlaget på socialområdet i en konkret lokal sammenhæng og sætter fokus på de langsigtede økonomiske konsekvenser, der kan være ved at investere i sociale indsatser.

Over de seneste år er en række kommuner begyndt at anvende SØM bl.a. efter at have deltaget i Socialstyrelsens rådgivningsforløb om SØM.

Få mere at vide om Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM, her

Om webinaret

Socialstyrelsen tilbyder løbende korte webinarer om SØM, hvor vi bl.a. går helt tæt på brugernes erfaringer med SØM og fortæller om nye versioner af SØM.

Det næste SØM-webinar holdes den 24. februar 2022. Her vil Sønderborg Kommune fortælle om deres konkrete erfaringer med anvendelse af SØM.

Sønderborg Kommune har deltaget i Socialstyrelsens rådgivningsforløb om SØM, hvor de har modtaget rådgivning om, hvordan man kan arbejde med og implementer SØM i ens organisationen. På rådgivningsforløbet har Sønderborg Kommune desuden arbejdet med en konkret SØM-beregningen af deres Team for Spiseforstyrrelser.

Se Sønderborg Kommunes beregning af Team for Spiseforstyrrelser i SØMs erfaringsdatabase, her

Ud over Sønderborg Kommunes, vil Socialstyrelsens på webinaret præsenterer den seneste version af SØM (SØM, version 3.0). Desuden vil Socialstyrelsen fortælle om mulighederne for at deltage i implementeringsforløb og modtage sparring og rådgivning om SØM fremadrettet.

Det vil være muligt at stille spørgsmål til oplæggene.

Praktiske oplysninger

Webinaret afholdes den 24. februar 2022 kl. 14-15 og er henvendt til alle, der er interesseret i SØM og ønsker at få inspiration til, hvordan man kan anvende SØM i praksis.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig og kan foretages via nedenstående link:

https://socialstyrelsen.nemtilmeld.dk/734/

Frist for tilmelding er den 21. februar 2022 kl. 12. Inden webinaret vil du modtage en mail med et link til det digitale møderum.

Sidst opdateret 25/01 2022