Gå til indhold
Forside > Aktiviteter > Tværgående > Videnskursus i introduktion til traumer og hjemløshed

Videnskursus i introduktion til traumer og hjemløshed

Traumer viser sig på forskellig vis hos den enkelte, og viden om traumer er vigtigt i arbejdet med unge og voksne i risiko for eller i hjemløshed. Derfor vil du på dette kursus få en generel introduktion til, hvordan traumer kan forstås, og hvordan du kan arbejde traumeinformeret i dit arbejde. Kurset er baseret på mentaliseringsteori.
27 maj
Tid
10:30 - 15:30
Sted
Online 
Kontaktperson
Martin Fjording

Du vil på kurset blive introduceret til international forskning, som viser sammenhæng mellem traumer i barndommen og senere hjemløshed. Traumer kan for eksempel være et resultat af overgreb, omsorgssvigt, eller at der i familien er misbrug, vold, psykisk sygdom eller familiemedlemmer indsat i fængsel. Særligt overgreb og omsorgssvigt er stærke indikatorer for traumer.

Kurset giver dig:

  • Viden om at arbejde med en mentaliseringsbaseret behandling, herunder ÅBENT og STORM, som konkrete metoder du kan integrere i dit arbejde med borgere, herunder unge i risiko for eller i hjemløshed
  • Viden til at inspirere din relationelle praksis med udgangspunkt i mentaliseringsteori 
  • Viden om, hvad det vil sige at arbejde traumeinformeret, og hvordan det kan hænge sammen med borgerens trivsel og recoveryproces.

Kurset er relevant for dig, der arbejder som myndighedssagsbehandler eller leverandør fx kontaktpersoner til unge, mentorer, bostøttemedarbejdere, støttekontaktpersoner, sociale viceværter med mere.

Kurset henvender sig også til dig, som i regi af frivilligt arbejde møder borgere i hjemløshed.

Bemærk: Kurset er en forudsætning for at deltage i metodekurset i traumer og hjemløshed.

Tilmelding sker ved at klikke her

Programmet for dagen kan findes her 

Sidst opdateret 03/03 2021