Gå til indhold
Forside > Aktiviteter > Tværgående > Videnskursus i forebyggelse af hjemløshed i det personrettede tilsyn

Videnskursus i forebyggelse af hjemløshed i det personrettede tilsyn

​Undersøgelser viser, at en stor andel af unge i hjemløshed tidligere har været anbragt uden for hjemmet. Ønsker din kommune at blive skarpere på at arbejde forebyggende med hjemløshed blandt (tidligere) anbragte unge, så er dette kursus relevant for jer.
04 maj
Tid
09:00 - 15:30
Sted
Online 
Kontaktperson
Martin Fjording

Overgangen fra anbringelse til egen bolig betragtes som en kritisk overgang for den unge. Her er risikoen for hjemløshed særlig stor. På kurset er der derfor fokus på forebyggelse af hjemløshed blandt anbragte unge med udgangspunkt i det personrettede tilsyn.

Kurset giver dig: 

  • viden om den kritiske overgang fra anbringelse til bolig, herunder muligheden for efterværn efter servicelovens §76
  • viden om roller og ansvar mellem myndighed og anbringelsessted og øvrige professionelle, som skal støtte den unge i selvstændig tilværelse efter ophør af anbringelse
  • viden til at sikre, at den unge har de kompetencer, som kræves for at blive i stand til at bo selv og fastholde boligen
  • viden om, hvordan den unge inddrages i egen sag
  • viden til at drøfte den følelsesmæssige/identitetsmæssige proces, som de unge skal igennem i forhold til at kunne bo selv, således at en bolig også bliver til et hjem, hvilket er en del af forudsætningen for, at den unge bliver boende.

Kurset er relevant for dig, der arbejder som myndighedssagsbehandler, der med baggrund i servicelovens § 148 fører personrettet tilsyn med anbragte unge fra 14 til 18 år.

Arbejder du som kommunal leder med direkte ledelsesansvar for myndighedssagsbehandlere, kan du med fordel deltage på kurset for at styrke det ledelsesmæssige fokus på det personrettede tilsyn overfor unge i risiko for hjemløshed.

Tilmelding sker ved at klikke her 

Programmet for dagen kan findes her 

Sidst opdateret 03/03 2021