Forside > Aktiviteter > Handicap > Konference: Velfærdsteknologi og IKT

Konference: Velfærdsteknologi og IKT til mennesker med kognitive funktionsnedsættelser

Arbejder du med mennesker med kognitive funktionsnedsættelser? Og har du brug for input til, hvordan velfærdsteknologiske og informations- og kommunikationsteknologiske (IKT) løsninger kan støtte målgruppen i bedre at mestre hverdagen? Så tilmeld dig Socialstyrelsens konference den 20. november 2018.
Alle, der arbejder med mennesker med kognitive funktionsnedsættelser, fx kommunale chefer og ledere, sagsbehandlere, udviklingskonsulenter og medarbejdere i skoler, dag- og botilbud samt andre aktører på området.
20 nov
Tid
09:00 - 16:15
Sted
Radisson Blu H.C. Andersen Hotel, 5000 Odense C.
Kontaktperson
Max Peder Jensen

Børn, unge og voksne med kognitive funktionsnedsættelser som fx autisme og opmærksomhedsforstyrrelser har typisk udfordringer relateret til mestring af hverdagen. Det kan være vanskeligt at kommunikere, skabe struktur og få hverdagen til at hænge sammen, ligesom det kan være svært at indgå i socialt samspil og danne og fastholde gode relationer.

Nu inviterer Socialstyrelsen til en konference, hvor vi præsenterer ny og praksisnær viden om, hvordan velfærdsteknologi og IKT kan støtte målgruppen, og hvordan den bedst implementeres.

Det kan du opleve på konferencen

Forskning og erfaringer fra praksis viser, at fx smartphones, tablets (som iPads), robotteknologi, virtual reality og lignende løsninger kan bidrage til at:

  • Skabe mere struktur i hverdagen og i forhold til konkrete opgaver
  • Understøtte socialt samspil og relationsdannelse
  • Mindske usikkerhed og stress forbundet med fx manglende overblik
  • Understøtte deltagelse i samfundslivet i øvrigt.

Arbejdet med velfærdsteknologi og IKT-løsninger skaber behov for, at pædagoger, lærere, socialrådgivere og andre fagpersoner også har kompetencer og viden om, hvordan man kan udnytte dem. Det gælder især de muligheder, som standardteknologiske løsninger tilbyder, fx computere og apps, men også de mere avancerede muligheder der kan ligge i robotteknologi, virtual reality, IoT (Internet of Things) og kunstig intelligens.

Praktiske oplysninger

Pris: 1195 kr.

Fristen for tilmelding er den 1. november 2018, men der er begrænset antal pladser.

I forbindelse med konferencen vil der være en udstilling af velfærdsteknologi og IKT-løsninger til målgruppen.

Ønsker du at deltage på konferencen med en stand, så kontakt på Max Peder Jensen på tlf. +45 41 74 00 17 eller e-mail:

 

Sidst opdateret 25/09 2018