Forside > Aktiviteter > Handicap > Stepping Stones - en familieindsats, der virker

Stepping Stones - en familieindsats, der virker

Den 14. juni 2018 inviterer Aalborg Kommune og Socialstyrelsen til et inspirationsmøde, hvor indsatsen Stepping Stones bliver præsenteret. Hør om, hvordan indsatsen kan gøre en forskel for familier, der har et barn med handicap. Arrangementet er målrettet ledere og fagfolk i den kommunale forvaltning på familieområdet og handicapområdet.
Arrangementet er forbeholdt ledere og fagfolk i den kommunale forvaltning på familieområdet og handicapområdet.
14 jun
Tid
13:00 - 15:30
Sted
Familiehuset Bisgård, Bisgårdvej 14, 9200 Aalborg SV.
Kontaktperson
Helle Nyhuus

Aalborg Kommune er én af de fem kommuner, der har arbejdet med det australske, evidensbaserede familieprogram Stepping Stones, som med succes er blevet afprøvet i danske familier.

Programmet klæder forældre til børn med handicap bedre på til at mestre livet i familien, så f.eks. stress- og konfliktniveauet nedbringes betydeligt, og der bliver mere overskud til aktiviteter også uden for hjemmet. Det sker igennem uddannelse, øvelser, hjemmearbejde og i mødet med andre forældre, der har et barn med handicap. Stepping Stones kan udføres både som gruppeindsats og som et individuelt forløb til forældre.

Sammen med Aalborg Kommune inviterer Socialstyrelsen til et inspirationsmøde for ledere og fagfolk, der er ansat i en kommunal forvaltning.

Socialstyrelsen præsenterer Stepping Stones, og Aalborg Kommune fortæller om, hvordan der er blevet arbejdet med indsatsen og familier i kommunen. Familier, der har deltaget i indsatsen, fortæller om, hvordan Stepping Stones har hjulpet hele familien til en bedre hverdag.

Kom og hør om:

  • Indsatsens målgruppe og rekruttering af familier
  • De foreløbige resultater og effekter
  • Processen og rammen
  • Hvad det kræver at arbejde med Stepping Stones
  • Fremtiden for Stepping Stones i Aalborg Kommune.

Det er gratis at deltage, og tilmelding sker efter først til mølle-princippet. Der er plads til 40 deltagere.
Tilmelding senest den 5. juni 2018.

Tilmeld dig inspirationsdagen i Aalborg 14. juni om Stepping Stones

Arrangementet er en del af en rundrejse i fire regioner i 2018, hvor Socialstyrelsens program om mestring bliver præsenteret. Programmet har til formål at styrke familier med børn med handicap. Stepping Stones præsenteres også i Herning til september 2018. To øvrige initiativer under mestringsprogrammet, forældrekurser og terapeutisk bistand, bliver præsenteret i henholdsvis Aabenraa 16. maj 2018 og Greve til august 2018.

Læs om mestringsprogrammets samlede indsatser

Bemærk, at inspiraionsdagen er forbeholdt ledere og fagfolk i kommunale forvaltninger.

Sidst opdateret 19/04 2018