Forside > Aktiviteter > Handicap > Inspirationsdag om ADHD-indsats

Inspirationsdag om virksom indsats til unge og voksne med opmærksomhedsforstyrrelser

Socialstyrelsen afholder en gratis inspirationsdag om det evidensbaserede mestringsprogram R&R2-ADHD. Hør om indsatsen, de positive erfaringer med indsatsen og muligheden for at søge om støtte til implementering og uddannelse.
Beslutningstagere og medarbejdere i kommuner, regioner og private tilbud.
26 feb
Tid
09:30 - 14:30
Sted
Odeon, 5000 Odense C.
Kontaktperson
Lisbet Tuxen

Beslutningstagere og medarbejdere i kommuner, regioner og private tilbud inviteres til gratis inspirationsdag i Odense om mestringsprogrammet R&R2-ADHD, der viser markante effekter i forhold til deltagernes ADHD-symptomer. 

Socialstyrelsen har, i samarbejde med 3 kommuner, afprøvet programmet. Deltagerne får - uanset alder - redskaber til øget mestring af deres kernevanskeligheder, og der er også positive konsekvenser i forhold uddannelse og beskæftigelse.

I Socialstyrelsens Udviklings- og Investeringsprogram for 2020-22 er der derfor afsat midler til at udbrede R&R2-ADHD gennem støtte til implementering og uddannelse. Støtten kan søges af kommuner, regioner og private tilbud i foråret 2020.

Det kan I opleve på inspirationsdagen

På inspirationsdagen kan I høre om, hvad R&R2-ADHD er, hvilke erfaringer praktikere og ledere har med at arbejde med og implementere indsatsen, og hvordan støtten fra Socialstyrelsen fungerer. 

Mestringsprogrammet R&R2-ADHD

R&R2-ADHD (Reasoning & Rehabilitation version 2) er en manualbaseret gruppeindsats, der involverer mentorstøtte. Metoden bygger på kognitiv adfærdstræning og er målrettet unge og voksne (16 år+) med opmærksomhedsforstyrrelser.

Fokus er rettet mod, at den enkelte opnår en bedre indsigt i egne vanskeligheder og måder at håndtere dagligdagens udfordringer på. På den måde opbygges succesoplevelser og større robusthed (resiliens) i forhold til fx at planlægge og overskue hverdagslivet, etablere og fastholde sociale relationer og indgå i uddannelse eller job.

Tilmeld dig, senest 12. februar 2020, på nemtilmeld.dk

Hvis du vil vide mere

Projektbeskrivelsen for udbredelse af mestringsprogrammet R&R2-ADHD

På børneområdet kan kommuner også søge om støtte til implementering af en virksom metode.

Udbredelse af Stepping Stones målrettet forældre til børn med handicap 

Sidst opdateret 22/01 2020