Gå til indhold
Forside > Aktiviteter > Handicap > Infomøde: Ansøgningspulje til afprøvning af ABC-gruppeforløb

Infomøde: Ansøgningspulje til afprøvningsprojekt Act-Belong-Commit - Gruppeforløb

Socialstyrelsen inviterer til informationsmøde om ansøgningspuljen Afprøvningsprojekt Act-Belong-Commit – Gruppeforløb sammen om at styrke mental sundhed (ABC-gruppeforløb). Informationsmøderne henvender sig til kommuner, som er interesseret i at afprøve ABC-gruppeforløb i samarbejde med Socialstyrelsen.
Ansøgerkredsen er landets kommuner.
31 maj
Tid
13:00 - 16:00
Sted
Scandic Jacob Gade (Vejle)
Flegborg 8-10
7100 Vejle
Kontaktperson
Mia Sandholdt

Om ABC-gruppeforløb

I en treårig periode får 6-7 kommuner mulighed for at afprøve en forskningsbaseret sundhedsfremmende indsats. I indsatsen arbejdes der med mental sundhed og trivsel, styrke borgernes selvværd, og bidrage til at bryde social isolation. Derudover er der fokus på brobygning til lokalsamfundet gennem et gruppeforløb, som understøtter borgerne til at deltage i aktiviteter og fællesskaber i hverdagen på egen hånd.

Indsatsen tager afsæt i ABC for mental sundhed. ABC for mental sundhed handler om af øge borgerens mentale sundhed og trivsel gennem tilgangen: Gør noget aktivt (Act), gør noget i fællesskaber (Belong) og gør noget der er meningsfuldt (Commit).

Er I nysgerrige eller overvejer I, om afprøvningen af ABC-gruppeforløb er noget for jer, er det muligt at blive klædt mere på, når Socialstyrelsen afholder to fysiske og et virtuelt informationsmøde i maj måned.

Det kan du opleve på informationsmødet

På informationsmødet er der fokus på:

  • Projektet generelt, og hvad det indebærer at være en del af et afprøvningsprojekt i regi af Udviklings- og Investeringsprogrammet
  • Hvad det kræver at indgå i afprøvning og evaluering af ABC-gruppeforløb i samarbejde med Socialstyrelsen, ekstern evaluator samt andre kommuner.
  • Hvilke erfaringer Slagelse Kommune har med at arbejde med ABC og gruppeforløb, samt hvilke resultater de har opnået
  • Hvilke gevinster I kan forvente at få ud af at deltage.

Der vil desuden være god tid til spørgsmål.

Møderne er gratis, men tilmelding er nødvendig og skal ske senest dagen før kl. 12.00.

Tilmeld dig infomødet d. 31. maj 

Der afholdes også et informationsmøde:

Sidst opdateret 05/05 2022