Forside > Aktiviteter > Handicap > Forældrekurser, der skaber sammenhæng

Forældrekurser, der skaber sammenhæng

16. maj 2018 afholder Aabenraa Kommune, LEV Aabenraa og Socialstyrelsen et inspirationsmøde, hvor en model for forældrekurser og -netværk bliver præsenteret. Hør om, hvordan indsatsen kan gøre en forskel for familier, der har et barn med handicap – og om det program om mestring, som indsatsen har været en del af.
Arrangementet er målrettet brugerorganisationer og kommunale ledere og fagfolk på familieområdet og handicapområdet.
16 maj
Tid
13:00 - 15:30
Sted
Aabenraa Rådhus - Byrådssalen, Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa
Kontaktperson
Fuldmægtig Helle Nyhuus

Aabenraa er ét af 3 steder i Danmark, der i et 4-årigt projekt har arbejdet med at udvikle og afprøve en model for forældrekurser, der består i, at en kommune og en brugerorganisation i samarbejde udbyder kurset til forældre, der har et barn med handicap.

Forældrekurset klæder forældre til børn med handicap bedre på til at mestre udfordringer i hverdagen, så f.eks. stress- og konfliktniveauet bliver nedbragt betydeligt, og der bliver mere overskud til fælles aktiviteter i familien. Det sker igennem undervisning, øvelser, i mødet med andre forældre til børn med handicap, og gennem aktiviteter for hele familien. Forældrekurset udføres som en gruppeindsats. 

På inspirationsmødet, 16. maj 2018, fortæller Aabenraa Kommune og LEV Aabenraa om arbejdet med forældrekurset og forældre i kommunen. En familie, der har deltaget i indsatsen, fortæller om, hvordan forældrekurset og -netværk har hjulpet hele familien til en bedre hverdag.

Kom og hør om:

  • Indsatsens målgruppe og rekruttering af familier
  • De foreløbige resultater og effekter
  • Processen, rammen og samarbejdet mellem brugerorganisationen og kommunen
  • Hvad det kræver at arbejde med modellen for forældrekursus og -netværk
  • Fremtiden for forældrekursus og -netværk i Aabenraa.

Det er gratis at deltage, og tilmelding sker efter først til mølle-princippet. Der er plads til 40 deltagere.

Tilmeld dig inspirationsmødet i Aabenraa 16. maj 2018 om forældrekurser  

Arrangementet er en del af en rundrejse i fire regioner i 2018, hvor Socialstyrelsens program om mestring bliver præsenteret. Programmet har til formål at styrke familier med børn med handicap. Foruden forældrekursus og -netværk præsenteres to øvrige initiativer under mestringsprogrammet: Stepping Stones og terapeutisk bistand.

Inspirationsmøder om Stepping Stones afholdes i Kalundborg 16. april, i Aalborg 14. juni og i Herning til september 2018. Terapeutisk bistand præsenteres i Greve 29. august 2018. Information om tilmelding til inspirationsmøderne bliver løbende lagt på Socialstyrelsen.dk.

Læs mere om mestringsprogrammets samlede indsatser på Socialstyrelsen hjemmeside

Bemærk, at arrangementet er målrettet brugerorganisationer og kommunale ledere og fagfolk på familieområdet og handicapområdet.

Sidst opdateret 03/04 2018