Forside > Aktiviteter > Handicap > En familieindsats, der virker - Stepping Stones

En familieindsats, der virker - Stepping Stones

11. september 2018 inviterer Herning Kommune og Socialstyrelsen til et inspirationsmøde, hvor indsatsen Stepping Stones bliver præsenteret. Hør om, hvordan indsatsen kan gøre en forskel for familier, der har et barn med handicap.
Arrangementet er målrettet ledere og fagfolk i den kommunale forvaltning på familieområdet og handicapområdet.
11 sep
Tid
13:00 - 15:30
Sted
SALEN, Døgn og Familiestøtte Herning, Brændgårdvej 99, 7400 Herning.
Kontaktperson
Helle Nyhuus

Herning Kommune er én af de fem kommuner, der har arbejdet med det australske, evidensbaserede familieprogram Stepping Stones, som med succes er blevet afprøvet i danske familier.

Programmet klæder forældre til børn med handicap bedre på til at mestre livet i familien, så f.eks. stress- og konfliktniveauet nedbringes betydeligt, og der bliver mere overskud til aktiviteter også uden for hjemmet. Det sker igennem uddannelse, øvelser, hjemmearbejde og i mødet med andre forældre, der har et barn med handicap. Stepping Stones kan udføres både som gruppeindsats og som et individuelt forløb til forældre.

Socialstyrelsen præsenterer Stepping Stones, og Herning Kommune fortæller om, hvordan der er blevet arbejdet med indsatsen og familier i kommunen. Familier, der har deltaget i indsatsen, fortæller om, hvordan Stepping Stones har hjulpet hele familien til en bedre hverdag.

Det er gratis at deltage, og tilmelding sker efter først til mølle-princippet - tilmelding senest 5. september 2018.

Arrangementet er en del af en rundrejse i fire regioner i 2018, hvor Socialstyrelsens program om mestring bliver præsenteret. Programmet har til formål at styrke familier med børn med handicap. 

Sidst opdateret 08/08 2018