Seminar om ASK - Alternativ og Supplerende Kommunikation

Den 30. - 31. oktober sættes der fokus på Alternativ Supplerende Kommunikation (ASK) ved et stort seminar. Vær med og styrk din forståelse af ASK og udfordringer, der følger med, især ved de store overgange i livet.
30 okt
Tid
09:00 - 16:00
Sted
Hotel Scandic Sydhavnen, Sydhavnsplads 15, 2450 København SV.
Kontaktperson
ISAAC

Nogle borgere har funktionsnedsættelser, der indebærer, at de har særlige og komplekse behov for hjælp for at kunne kommunikere med omverdenen. Ofte tales der om ASK-brugere, dvs. brugere af forskellige former for Alternativ og Supplerende Kommunikation.

Denne målgruppe er omdrejningspunktet for et todages seminar i København 30.-31. oktober 2017. Seminaret er arrangeret i et samarbejde mellem Socialstyrelsen og organisationen ISAAC Denmark, der er den danske afdeling af International Society for Argumentative and Alternative Communication.

De svære overgange

På seminaret vil deltagerne få en forståelse for, at ASK følger med gennem hele livet, og at en ASK-løsning kræver kontinuitet og livslang udvikling for at fungere. Erfaringen er desværre, at mange ASK-brugere oplever alvorlige tab i erhvervede kommunikationsmuligheder, eller at udviklingen går helt i stå ved overgange i livet, fx fra børnehave til skole og senere fra skole til voksentilbud og mellem forskellige boformer. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på netop dette område. 

Danske og internationale kapaciteter

Programmet byder på såvel internationale forskere som danske kapaciteter inden for området. Undervejs runder vi både forskerperspektivet, den fagprofessionelle vinkel og brugerperspektivet. 

Der er tilmeldingsfrist: 30. september.

Se programmet på ISAAC's hjemmeside 

Tilmeld dig på ISAAC's hjemmeside

Sidst opdateret 15/09 2017