Gå til indhold
Forside > Aktiviteter > Børn > Videnskursus om skolegang og skolevægring (Aarhus)

Videnskursus om skolegang og skolevægring (Aarhus)

I dette videnskursus får du indsigt i de juridiske rammer samt forskning og praksiserfaringer om særlige risikofaktorer og indsatser i forhold til skolevægring.
Kurset er for myndighedssagsbehandlere på børne- og ungeområdet, medarbejdere fra det almene og specialiserede skoleområde og andre, der arbejder med børn og unge, der er i risiko for at udvikle skolevægring eller har skolevægring.
07 nov
Tid
09:00 - 16:00
Sted
VIA, Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus N
Kontaktperson
Anne Vinding Holdgaard Pedersen

Skolefravær skal ses som et akut symptom, der kræver umiddelbar handling, men hvornår har skolefraværet et niveau, som påvirker elevens udvikling eller trivsel? Og hvilke indsatser kan forebygge og afhjælpe skolevægring?

På kurset får du indsigt i de juridiske rammer samt forskning og praksiserfaringer om særlige risikofaktorer og indsatser i forhold til skolevægring.

Hvad bliver der gennemgået på kurset?

Kurset giver dig:

  • Kendskab til muligheder for at iværksætte indsatser i forhold til skolevægring eller begyndende skolevægring
  • Kendskab til tegn på begyndende mistrivsel og risiko for udvikling af skolevægring, herunder målgrupper, der er i særlig risiko
  • Opmærksomhed på betydningen af inddragelse i forhold til at afdække årsag til skolevægring samt at vælge og følge op på indsatser
  • Indblik i konkrete metoder, der har vist sig anvendelige i forhold til skolevægring

 Tilmeldingsfrist d. 10. oktober 

Læs mere og tilmeld dig videnskurset

Sidst opdateret 15/09 2022