Forside > Aktiviteter > Børn > Temadag om opsporing og håndtering af overgreb - Region Midtjylland

Temadag om opsporing og håndtering af overgreb - Region Midtjylland

Socialstyrelsen inviterer ledere og fagprofessionelle til en gratis temadag om opsporing og håndtering af overgreb mod børn og unge. Vi sætter fokus på, hvad man skal være opmærksom på, og hvordan man skal handle, når man har mistanke om, at et barn er udsat for overgreb.
Overgreb
20 sep
Tid
09:00 - 15:30
Sted
Scandic Silkeborg
Udgaardsvej 2
8600 Silkeborg 
Kontaktperson
Kamilla Falsted Dihle

Vold og seksuelle overgreb kan have vidtrækkende konsekvenser for børn og unge. Derfor har du som leder eller fagprofessionel i sundhedsplejen, på skole- og dagtilbudsområdet eller på anbringelsesområdet et særligt ansvar for at være opmærksom og reagere, hvis børn og unge udsættes for vold og seksuelle overgreb. Det kræver specifik viden og kompetencer.

Temaer for dagen

  • Hvad er et overgreb, og hvor ofte forekommer overgreb mod børn?
  • Hvordan opdager du overgreb mod børn?
  • Hvordan skal du handle, hvis du får mistanke eller viden om, at et barn har været udsat for overgreb?

Praktiske oplysninger

Temadagen er målrettet ledere og medarbejdere i sundhedsplejen, dagtilbud, skoler og på anbringelsesområdet. Arrangementet er gratis og åbent for tilmelding. Der er 120 pladser og pladserne tildeles efter først til mølle-princippet.

Tilmeld dig temadagen i Region Midtjylland her

Temadagen tilbydes fem forskellige steder i landet, én i hver region. De afholdes i Roskilde d. 19. september, Silkeborg d. 20. september, Middelfart d. 23. september, København d. 26. september og Aalborg d. 4. oktober.

Alle temadage har samme indhold, så man kan deltage der, hvor det passer bedst ind i kalender og geografi. Du kan finde temadagene for de andre regioner under 'aktiviteter' på Socialstyrelsens hjemmeside.

Sidst opdateret 07/08 2019