Forside > Aktiviteter > Børn > Infomøde om puljerne til Makkerlæsning og Klub Penalhus

Infomationsmøde om puljerne til afprøvning af Makkerlæsning og Klub Penalhus

Socialstyrelsen inviterer interesserede kommuner til informationsmøde om afprøvningen af de skoleunderstøttende metoder "Klub Penalhus" og "Makkerlæsning", som skal understøtte børns læring.
26 okt
Tid
13:00 - 15:30
Sted
First Hotel Grand, Jernbanegade 18, Odense 
Kontaktperson
Nanna Maria Brostrup Hansen

Socialstyrelsen afprøver i samarbejde med Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling de skoleunderstøttende metoder "Klub Penalhus" og "Makkerlæsning", som skal understøtte udsatte børns trivsel og læring.

Begge puljer genudmeldes med ansøgningsfrist den 24.november 2016, og kommuner, der er interesseret i at afprøve én eller to modeller inviteres derfor til informationsmøde i Odense. 

På mødet vil der være mulighed for at orientere sig yderligere om metoderne, puljernes formål og aktiviteter, ansøgningsprocessen mv. Socialstyrelsen såvel som en ekstern leverandør vil være tilstede, og der vil være mulighed for stille spørgsmål til projekterne. 

Formål

Formålet med Klub Penalhus og Makkerlæsning er at understøtte udsatte børns trivsel og faglige niveau i folkeskolen og sikre, at de i højere grad får de nødvendige kompetencer til at gennemføre en ungdomsuddannelse som led i at få et velfungerende voksenliv. 

Metoden Klub Penalhus indebærer, at der sendes pakker med særligt udvalgte bøger, matematikmaterialer og andre skoleunderstøttende materialer til udsatte og anbragte børn.

Makkerlæsning er en lettilgængelig, struktureret læsetræningsmetode, hvor barnet læser med en fast makker i en afgrænset periode med tilpassede, motiverende og aldersvarende læsematerialer. 

Dagens Program 

13.00-13.15 Velkomst v. Socialstyrelsen
13.15-13.50 Ansøgningsprocedurer v. Tilskudsforvaltning
13.50-14.00 Kort pause
14.00-14.40 Præsentation af metoderne v. Als Research
14.40-15.00 Introduktion til evaluering v. Socialstyrelsen
15.00- Markedsplads mv. og tak for nu

Tilmelding

Der er lukket for tilmelding.

Deltagelse i mødet er ikke et krav for at kunne ansøge om midler fra puljerne.

Sidst opdateret 24/10 2016