Forside > Aktiviteter > Børn > Videnkursus om børn og unge med psykiske lidelser

Videnkursus om børn og unge med psykiske lidelser

Kurset stiller skarpt på de særlige problemstillinger og regler, der gør sig gældende for børn og unge med psykiske lidelser, og hvordan de professionelle bedst imødekommer barnets særlige vilkår og sikrer en helhedsorienteret indsats.
Myndighedssagsbehandlere og leverandører, der arbejder med børn og unge med psykiske lidelser.
06 feb
Tid
09:00 - 16:00
Sted
UC Lillebælt, Niels Bohrs Allé 1, 5230 Odense M
Kontaktperson
Kirsten Klynge

Kurset giver en indføring i den lovgivningsmæssige ramme og de særlige juridiske problemstillinger, der gør sig gældende for arbejdet med børn og unge med psykiske lidelser. Der gives indblik i reglerne for samarbejde og kommunikation mellem myndighedssagsbehandleren og det psykiatriske system, samt indsigt i støtteforanstaltninger og hjælpemuligheder i den sociale lovgivning, patientens rettigheder i sundhedslovgivningen og sagsbehandlerens adgang til at håndhæve disse.

Derudover giver kurset viden om de nyeste nationale og internationale forskningsresultater vedr. børn og unge med psykiske lidelser, herunder indblik i den nyeste forståelse af diagnoser og årsager baseret på mentaliserings- og neuroaffektivt grundlag, samt indblik i den nyeste forskning i epigenetik og den miljøreaktive arv. Vi ser nærmere på, hvad det betyder for et barn at vokse op med psykisk syge forældre.

Der ses også på anbefalingerne fra Regeringens Psykiatriudvalget, en introduktion til relevante vidensportaler og centrale udviklingsinitiativer på området og gives praksisnære bud på, hvordan der i kommunal praksis kan tilrettelægges en helhedsorienteret indsats overfor børn og unge med psykiske lidelser.

Tilmeldingsfristen er d. 9 januar 2018.

Prisen for deltagelse er 400 kr. pr. person inkl. moms.

Læs mere og tilmeld dig videnkurset om børn og unge med psykiske lidelser her. 

Sidst opdateret 18/10 2017