24/09 2014

Viden om pårørende til mennesker med demens

Et nyt tema på Socialstyrelsen.dk sætter fokus på pårørende til mennesker med demens. Se, hvad forskningen siger og læs om indsatser, der kan hjælpe familier og andre nære pårørende.

På Socialstyrelsen.dk/demens kan du nu læse den aktuelt bedste viden om pårørende til mennesker med demens.

Læs om forskningen på området og om de metoder og tilgange, der bedst kan hjælpe de pårørende og deres familiemedlemmer til en bedre livskvalitet trods demenssygdommen.

Emnet introduceres, så siden også kan bruges som en generel introduktion til gode indsatser for de pårørende.

Temaet henvender sig til både fagpersoner, beslutningstagere og undervisere.

Viden om tilrettelæggelse og effekter

Det nye tema er en del af et projekt, som skal formidle viden om socialfaglige indsatser på demensområdet og deres organisering. Man kan både finde viden om, hvordan indsatserne kan tilrettelægges og om effekterne af indsatserne. Projektet indgår i den nationale handlingsplan for demensindsatsen.

Som noget særligt på denne side kan man lave sin egen pdf-udgave, hvor man enten kan tage det nye tema, dele af det, eller kombinere det med et eller flere af de tidligere temaer på socialstyrelsen.dk/demens.

Der er nu i alt 6 temaer, blandt andet om særlige målgrupper - fx yngre med demens og mennesker med udviklingshæmning og forskellige metoder - fx marte meo og reminiscens.Der kommer flere temaer i løbet af efteråret.

Tema om pårørende til mennesker med demens

Oversigt med indgang til samtlige temaer

Yderligere oplysninger: Projektleder Iben Stephensen, ibs@socialstyrelsen.dk, tlf. 50 81 09 73.

Sidst opdateret 24/04 2015