03/06 2014

Hjælp til unge ordblinde under uddannelse

En ny hjemmeside guider til hjælp, hvis man er ramt af ordblindhed. På hto.nu kan man læse om støtte til at tage en uddannelse og andre tilbud til mennesker med ordblindhed.

Du kan da umuligt studere jura, når du læser som en elev i 3. klasse! Bare en af mange fordomme, når det gælder studiemuligheder for unge med ordblindhed. Heldigvis kan de blive gjort til skamme med den rette indsats. Ny hjemmeside viser vej gennem uddannelsessystemet for unge med ordblindhed.

Det var først, da Signe skrev sin bachelor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, at hun fandt ud af, at hun er ordblind.  Derefter gik det stærkt. Først med ordblindetest, dernæst ordblindeundervisning.

”Nu forstår jeg sprog, hvordan bogstaver fungerer, hvordan man sætter dem sammen, og hvordan man lytter til dem. Efter undervisningen har jeg fået mod på meget mere – mere selvtillid, tro på mine kompetencer og værktøjer til at klare mig bedre,” fortæller 26-årige Signe.

Signe og en række andre unge fortæller på en ny hjemmeside om, hvordan de har fået hjælp til at håndtere deres ordblindhed og gennemføre studiet. Formålet med hjemmesiden er at guide unge med ordblindhed gennem uddannelsessystemets ofte kringlede veje, når man har et handicap.

Socialminister Manu Sareen siger: 
”Det er utrolig godt at støtte unge i at få en uddannelse. Ordblindhed er naturligvis en ekstra udfordring, men ikke en hindring for at få en uddannelse og et arbejde. Det er dejligt, at der tænkes i at se på muligheder, og at der ydes konkret støtte, så børn og unge, der kæmper med ordblindhed, kan komme i gang med en uddannelse og senere få jobs.”

Inklusion på arbejdspladsen

Der er mange muligheder for at få hjælp, også når man har taget sin uddannelse og skal ud på arbejdsmarkedet. En personlig assistent, en fast aftale med en kollega om at læse tekster igennem eller et hjælpemiddel, der hjælper med de svære ord. Men det er ikke alle virksomheder, der er klar over, at der findes alle disse muligheder for at støtte mennesker med ordblindhed på jobbet. Derfor indeholder den nye hjemmeside også viden og inspiration til virksomheder, så de kan blive klædt bedre på til at hjælpe medarbejdere med ordblindhed.

Hjælp Til Ordblindhed hto.nu

Følg hto på Facebook

Pressehenvendelser: Anni Lundqvist, alu@sm.dk, tlf.: 25 26 41 63

Sidst opdateret 04/08 2015