14/01 2014

Den kommunale stofmisbrugsbehandling skal kortlægges

Alle kommuner opfordres til at deltage i en national kortlægning af den sociale stofmisbrugsbehandling. Undersøgelsen skal kortlægge kapaciteten og afdække både udfordringer og daglig praksis.

En ny undersøgelse skal nu kortlægge kommunernes sociale stofmisbrugsbehandling. Alle kommuner vil blive opfordret til at deltage i kortlægningen, der skal bidrage til at løfte kvaliteten på området.

Undersøgelsen skal kortlægge kommunernes kapacitet i den sociale stofmisbrugsbehandling og afdække både den daglige praksis og udfordringer i forhold til udredning, sagsbehandling og behandlingsindsats.

Undersøgelsen gennemføres for Socialstyrelsen af SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, som i de nærmeste uger vil kontakte forvaltningsledere fra alle landets kommuner for at indsamle data.

Resultaterne forventes offentliggjort i efteråret 2014.

Del af Stofmisbrugspakken

Den nationale kortlægning er et led i Social-, Børne- og Integrationsministeriets udspil på stofmisbrugsområdet ”Bedre kvalitet i Stofmisbrugsindsatsen”, den såkaldte Stofmisbrugspakke, der blev lanceret i 2012.

Udspillet indeholder en række initiativer, som skal bidrage til at løfte kvaliteten i den sociale stofmisbrugsbehandling gennem brug af viden og metoder med dokumenteret effekt. 

Kontaktoplysninger

Kontaktperson fra Socialstyrelsen: Fuldmægtig Line Vistisen, mail lvis@socialstyrelsen.dk; tlf.41 93 24 92.

Sidst opdateret 13/05 2015